понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / „Честно казано“: За ЦУМ-гейт и скандалите в съдебната система

„Честно казано“: За ЦУМ-гейт и скандалите в съдебната система

„Честно казано“ в събота с Люба Кулезич традиционно започва с коментар на водещата за скандалите и събитията от последната седмица. Тя се пошегува с това, че Би Ай Ти е любимата телевизия на главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като на срещата в ЦУМ с предприемача Сашо Дончев и социалиста Георги Гергов той е поставил въпроса не само за в-к „Сега“ и карикатурите на Христо Комарницки, но и за Би Ай Ти и дали газовият бос финансира и нея. Кулезич благодари на г-н Цацаров за рекламата.

„Не се знае дали въпросната кабинетна сгляда на кафе е истина. Ако е истина скандалът е налице“, посочи водещата и добави, че репутацията на главният прокурор не е без значение, особено в момент, в който доверието към прокуратурата се е сринало до 6-7%.

Според нея, самият Цацаров е трябвало да поиска изслушване, ако искаше да затвори устата на опозиционерите във ВСС и щеше да предотврати разрастването на скандала в махленска разправа със съдия Лозан Панов.

„Той най-възпитано поиска да се установи истината в интерес на авторитета на цялата съдебна система. Лозан Панов и петимата от ВСС, които поискаха проверка, бяха подложени на същинска словесна инквизиция“, подчерта Кулезич.

„Срам ме е, че пазителите на Темида на словесно ниво се държат като охранители, мутри в анцузи, каквито помним от началото на криминалния ни преход. То не бяха подмятания по адрес на върховен съдия и колегите му за ощипани моми, за облизани лъжички, за многострадални Геновеви, за ножове, забити в гърба на главния прокурор и на министър-председателя с куп порнографски намеци от интимен характер“, обобщи водещата.

Тя коментира и кръга „агнешки главички“, свързан с Иво Прокопиев, люто мразен от медиите на Делян Пеевски.

Чуйте целия коментар на водещата Люба Кулезич в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …