неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / „Честно казано“ за стенограмите за КТБ и словоблудството около разсектеряването им

„Честно казано“ за стенограмите за КТБ и словоблудството около разсектеряването им

По традиция „Честно казано” с Люба Кулезич започва с коментар на водещата.

Е, все пак някой от вас разбра ли защо президентът Плевнелиев, а после и президентът Радев отказваха цели 45 пъти да разсекретят стенограмите за КТБ? Докато проблемът опря до съда и той го реши със замах. Румен Радев се заинати и за втората. Но съдът и за нея каза: „Да се разсекрети”! Сега участниците /или съучастниците/ в консултациите от 29 юни 2014-та се държат меко казано нелепо.

Подхвърлят си взаимни обвинения кой искал да употреби фалита на КТБ за своя политическа полза. Обвиненията обаче звучат като страхливи оправдания. Президентът Плевнелиев си приписа ролята на положителен герой в целия мръсен сюжет. За Бойко Борисов да не говорим. В края на краищата от стенограмата става ясно, че той единствен намеква за сценарий, съгласуван с ДАНС и службите КТБ да бъде публично омаскарена, за да се паникьосат вложителите и да се втурнат да теглят парите си. Само че никой от присъстващите не задълбава в темата. И поръчителят на погрома остава в сянка. Сякаш всички са се наговорили да не кажат КОЙ.

И продължават да настояват за това макар да дърдорят на поразия из сутрешните блокове. Нямало изненади след публикуването на 100-те страници. Какво толкова сме очаквали да научим? Ето един проверен начин публиката да се отегчи. Да се върне към зяпането на турски сериали и към дистанционно слюноотделяне с „Черешката на тортата” без да подозира, че в буквалния смисъл на думата сама си вреди. Доказано е, че да ближеш сладолед през стъкло е експеримент-изтезание, достойно за д-р Йозеф Менгеле, „Ангелът на смъртта от Аушвиц”. А на нас точно това ни се случва с различните форми на притъпяване на вниманието чрез медийно промиване на мозъци.

Всъщност, усърдното словоблудство около първата стенограма за КТБ цели да скрие най-големият скандал. Той е свързан с 45-те отказа за разсекретяването й. А също и със заличаванията по стенограмата, направени от канцеларията на президента Радев. Те са подигравка към съда, но явно по-висши опасения или страхове диктуват подобно поведение. За какво е знак тази игра на преследване на черна котка в тъмна стая?

Знакът е, че всички присъствали на консултациите при президента са били наясно, че банката е била съборена умишлено независимо от бедствените последици от този варварски акт: не само за вложителите, не само за други банки, а за натрапеното на цялото население задължение да покрие от джоба си 3,6 милиарда лева за изплащане на гарантираните депозити. Това е заемът от държавата, отпуснат на частния Фонд за гарантиране на влоговете.

Но ако съдим по безнаказаното разграбване на активите на КТБ /фабрики, заводи, хотели, печатници/, и тези пари едва ли ще ни бъдат върнати. Самият Цветан Василев в едно от белградските си интервюта разказа как е предупредил Сергей Станишев, Бойко Борисов и Доган, че КТБ е нарочена за разбиване дни преди това. Доган бил казал: „Късно е.” От стенограмата сега става ясно, че цялата партийно-политическа и банкерска върхушка е набелязала Цветан Василев за отстрел, защото го е сметнала за конкурент в преразпределението на порциите. Не казвам, че банкерът е положителен персонаж в тази Камора.

Казвам само, че документът показва на практика, че цялата върхушка без оглед на партийните си цветове, е била и е в заговор срещу остатъчния български народ. Просто не й пука за него! Какъв по-истински повод най-яркото доказателство за тази перверзия да бъде скрито. Въпросът е ние как ще реагираме ние, че ни смятат за пушечно месо. И искат не само да ги избираме, ами и да ги обичаме.

Вижте целия коментар на Люба Кулезич в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …