понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / „Честно казано“ за равносметката преди парламентарната ваканция

„Честно казано“ за равносметката преди парламентарната ваканция

Това е последното за сезона издание на „Честно казано” с Люба Кулезич по Би Ай Ти.

„Излизаме във ваканция до началото на септември, когато живот и здраве ще се виждаме пак всяка делнична вечер от 19.30 ч. И парламентът излиза във ваканция след днешното си заседание-равносметка за изминалите 100 дни. Признавам, че всяко съвпадение с настоящото издание на Народното събрание ме нервира. Каня в това студио депутати, които все още не са пропилели своето АйКю в мързелуване по банките или в службогонско престараване. Но може би затова онези, които ми гостуват, не са представителна извадка на сегашния депутариат. Представителната се занимава с надвикване и надцакване с обвинения и ругатни.

Освен, че е отегчително, това е ялово занимание. Киселите плодове от законодателната психопатия, която разтресе управляващи и опозиция напоследък, пак ще ги берем ние, простосмъртните. Ще плащаме десеткоратно по-високи такси, за да се докопаме до правосъдие. Ще плащаме за принудително наложени ни адвокати пак по този повод. Ще плащаме за кариерните бонуси на членовете на ВСС, които и без това ни се качиха на главата с навеждането си пред прокурорския диктат.

Ще плащаме и за него самия, при това милиони от джоба си, понеже все повече осъдени печелят дела срещу прокуратурата и нейните некадърни актове. Както ще платим за отклонените харчове за европредседателството в НДК, понеже парламентарната анкетна комисия стигна до под кривата круша и до подмятането на нарицателния вече Боршош от дясно в ляво с въпрос, който е повече от безумен: „Чий е Боршош?” Ще платим като попове и за разгрома на КТБ, след като нарочната парламентарна комисия за фалираната Банка де факто се държа като помощник на прокуратурата, а обвинителният акт от 15 000 страници, който бе рекламиран тези дни, според експерти ще падне в съда поради ненаучно-фантастичния си характер.

Изобщо, нашата главна историческа роля в парламентарната ни демокрация се оказа ролята на брашнения чувал. А на народните избраници се падна историческата роля да го изтупват периодично под надписа „Съединението прави силата”. Има се предвид ТЯХНОТО съединение и ТЯХНАТА сила в това фундаментално родолюбиво начинание. Ей такива ми ви работи в последния работен ден на Народното събрание. И като капак на всичко „суджукът” окончателно замени просташката политико-мафиотска символика на отколешния байганювски израз: „свински черва”. „Суджукът се превърна в символ на управлението на ГЕРБ”, отсече днес Желю Бойчев в заключителната декларация на червената парламентарна група преди лятната ваканция. „А вашият символ са купените ромски гласове”, отвърна му шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Време е Ицо Хазарта да направи кавър на по-миналогодишния си хит: „Запомни едно: суджукът ти е много по-голям от суджука ми”. Моля, не обвинявайте подсъзнанието си за неприличните асоциации. Това е поезията, родена от първите 100 дни на 44-ия парламент. Има и примери за блестяща проза. „Баща му е убил човек и е убиец. Лежал е в затвора. Брат му също е бил в затвора, мисля за кражба. Но дори да оставим това, той трябва да седне в един ъгъл и да мълчи от срам. Написал е книгата „Шайка“ за ГЕРБ, а сега седи сред тях и взима заплата, благодарение на тях. Какъв човек трябва да си, за да правиш това.” Бесепарят Румен Гечев срещу гербавия Антон Тодоров.

И обратно: „Кога ще изхвърчи Румен Гечев от парламента и да влезе да прави компания на манафите в Софийския затвор?”. Що за хора сме ние, питам се пък аз, щом търпим цялата тази словесна вакханалия, зад която корупционният разгул вече направо ни показва среден пръст…или суджук, все едно, сами си го избрахме“.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …