сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / „Честно казано“ с нов час на излъчване – всеки делник от 19:30 ч
kulezich

„Честно казано“ с нов час на излъчване – всеки делник от 19:30 ч

Здравейте! Петък вечер е. Предпоследният петък преди „Честно казано” да излезе във ваканция през август. Но ваканцията не е пречка да пристъпим към поредната промяна още от идващия понеделник.  „Честно казано” ще се излъчва вече не от 20 до 21 ч всяка делнична вечер, а от 19.30 до 20.30 ч. и така ще остане и през есенния сезон, който започва през септември.

Повторенията на най-добрите издания на предаването през август също ще стартират в 19.30 през седмицата. Така се случва в Би Ай Ти – най-младата ни телевизия с българо-американска закваска.

Имам предвид това, че студиото в Чикаго начело с Ралица Василева ще продължи да се вписва и в обновената програмна схема, която стартира от началото на юни под безкопромисното ръководство на новия програмен директор Сашо Диков.

Като казвам „безкомпромисно”, знам какво говоря. Не значи нито мазно, нито гладко. По-скоро – ръбесто. Значи, че време за туткане няма. И че ако се налагат промени, ще се правят в движение. Отлагането, разсейването и помайването са признаци на болест. Така е по Диков.

Да ви призная, не е лесно. Ама пък що ние да се предаваме без бой? Така че, ще продължим да хвърляме ръкавицата си към агенциите, които мерят зрителската гледаемост.

Те мерят нашите рейтинги, но всяка със собствен аршин. Често резултатите им са странни. Почти никога не съвпадат. Понякога драстично се разминават. Може би целта им е да се объркаме, да се снишим, да започнем да се умилкваме около властелините на телевизионния дневен ред като котенца. Което нас все още ни забавлява.

От друга страна, кара ни да си преведем по модерен медиен начин древната пословица: „През тръните – към звездите”. Преводът според сегашната безпощадна телевизионна реалност на нас ни звучи така: „През мъртвите числа – към живия зрител”.

С други думи, не искаме да тъпчем на място. Защото това прилича на маршируване. Правим промени в името на хората, които държат да са телом и духом живи. Дори в днешната държава България, която все по-често оприличаваме с политико-прокуроско-медийна пустош.

 

Вижте също

LUBA_KOMENTAR

„Честно казано“ за равносметката преди парламентарната ваканция

Това е последното за сезона издание на „Честно казано” с Люба Кулезич по Би Ай …