петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / „Честно казано“: Размисли за деня за размисъл

„Честно казано“: Размисли за деня за размисъл

В деня за размисъл водещата на „Честно казано“ Люба Кулезич започна предаването с традиционния си коментар. Днес той логично е и посветен на деня за размисъл – последния ден преди да решим за кого да гласуваме.

„Честно казано, понякога си мисля, че дори целият свят да е наопаки, ние, българите – винаги ще намерим начин да сме на терсене. Уточнявам, че ако ви смущава думата „терсене”, това е българска народна поговорка, а не агитация на майчин език. Мен ме смущава друго: че законодателят ни е дал само един ден за размисъл преди да вземем решение на кого ще връчим съдбите си и съвместния си живот за следващите няколко години. А през останалите триста шейсет и кусур дни какво правим?! Борим се с натрапливи мисли, че сме се минали ли? Или мислим за предсрочни избори ли? Или изобщо не мислим? Или панически се опитваме да си съберем мислите ли?!“ – започна своя коментар Люба Кулезич.

„Една от старите китайски мъдрости ми се струва подходяща за деня за размисъл. Тя гласи следното: „Глупаво е да размишлявате дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна. Само трябва да си представите, че сте в тайгата с наполовина сух кибрит, наполовина заредена пушка и наполовина остър нож. А край вас бродят наполовина гладни мечки”, каза още водещата.

Можете да видите целия ѝ коментар в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

 1. Абсолютно нищо не разбрах.

 2. Дървосекачът

  Абсолютно, г-це Кулезич !
  …или ШикБрутално :
  Парламентарни избори 2017 – Неплатено Съдържание :

  – купуването и продаването на гласове е престъпление, а Двустъпковата – Задължение !, ОТ и ЗА Нас-Всички.

 3. Това с деня за размисъл е пълна глупост. Забраната за агитация и употреба на алкохол също. Например в Германия няма такива ограничения и който не е измислил за кого да гласува и трезвеността в събота няма да му помогне.