неделя , 17 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Чавдар Стефанов: По цената на петрола ще разберем какво са се разбрали Путин и Тръмп

Чавдар Стефанов: По цената на петрола ще разберем какво са се разбрали Путин и Тръмп

Сблъсъци между протестиращи антиглобалисти по време на започващата днес двудневна среща на върха на лидерите от Г-20 . Полицията в Хамбург обяви, че е използвала водни оръдия, за да разчисти блокадата на протестиращи.

Анализ на срещата на Г-20 и какво може да се споразумеят Владимир Путин и Доналд Тръмп, направи журналистът Чавдар Стефанов.

„Какво са си казали и дали има резултат от срещата между Путин и Тръмп, ще разберем след 10-15 минути по борсовите индекси на петрола. Русия при тази ситуации се опитва да се сниши, за да разбере на къде духа вятъра. В края на краищата очакванията от руска страна са повече, отколкото от страна САЩ. Около Сирия може да търсят някакви допирни точки. Но особени очаквания от тази среща няма“, заяви Чавдар Николов.

„Подобни протести е имало и на други срещи на Г-20. Протестът в Хамбург не е нещо неочаквано. Протестиращите са антиглобалисти и те искат преразпределение на световните богатства. Меркел запази добрия тон, като военните са цивилни на улицата, за да не създават паника“, допълни Стефанов.

В разговора се включи и политологът Любомир Стефанов.

„Моето мнение, е че случващото по улиците на Хамбург отразява отношенията в Г-20 – формални, но нищо съществено не се случва. Очаквания няма – ще се говори за търговия, за изолиране на ТрЪмп и вразумяването му за връщане в „Парижкото споразумение““, каза Любомир Стефанов.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Политологът Георги Киряков: Действията на Валери Симеонов за лифта на Банско приличат на лобизъм

Колкото повече наближава “тихата, свята нощ”, толкова по-шумно и драматично става на политическата сцена. На …