петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Чавдар Николов от протеста срещу цензурата в медиите: Те трябва да преглътнат тази свобода

Чавдар Николов от протеста срещу цензурата в медиите: Те трябва да преглътнат тази свобода

Над сто души, сред които и много журналисти, общественици и членове на граждански организации, се събраха днес на протест в градинката пред „Кристал“ в защита на свободата на словото.

Протестът беше организиран във „Фейсбук“ под наслов „Стига вече свинщини“, а повод за него станаха свалените от сайтове на Нова Бродкастинг Груп карикатури на Чавдар Николов, след като той публикува карикатура срещу „хайките за бежанци“. Към момента те вече са възстановени в платформата за видеосподеляне Vbox7 и в сайта на Нова ТВ, както и частично в сайта Vesti.bg.

На протеста срещу цензурата в медиите днес беше и екип на Би Ай Ти, а в еМисия България репортерът Флорина Иванова разказа за събитието. На него дойде и самият карикатурист Чавдар Николов, който заяви пред камерата ни:

„Tази малка победа се дължи на ето тази подкрепа, която получих от всички вас, независимо дали харесвате или не карикатурите ми.

Оттук нататък ще трябва ръководителите и собствениците на медии – млади или стари, тънки или дебели, да се променят. Ние няма да бягаме, ние ще стоим и ще настояваме.

Те трябва да преглътнат тази свобода, за да не ни засяда на гърлото. В медиите трябва да подвият опашките си т.нар. политкомисари на властта.

Истинските патриоти днес са тук, а не тези по долчинките на Странджа“.

„За мен налагането на тази цензура е удар по всички млади хора, които искат да се занимават с журналистика у нас. Отскоро съм в тези среди, но това, което като граждани и зрители коментираме с моите приятели, е, че медийната среда в България е изключително корумпирана и към нея няма никакво доверие“, коментира в студиото и колегата Флорина Иванова.

Вижте репортажа от протеста и разговора в студиото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …