понеделник , 11 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Часове пред концерта на „Найтуиш“ – кои са най-големите им фенове

Часове пред концерта на „Найтуиш“ – кои са най-големите им фенове

Най-успешната скандинавска група „Найтуиш“ свири за пръв път у нас тази вечер. За многото български фенове, организаторите пуснаха допълнително 1000 билета.

Дългоочакваният концерт е подарък за тях по повод 20-ата годишнина на рок бандата, която за пръв път събира в нейния оригинален състав техният музикален учител Пламен Димов. С него вчера разговаряхме в еМисия България (виж ТУК).

Димов посрещна снощи родителите на Туомас Холопайнен – „сърцето“ на бандата, пристигнали специално за концерта от Финландия. Освен че свири на клавирите, Холопайнен е създател, композитор и текстописец на огромна част от песните на „Найтуиш“.

Пенти и Кирсти Нортия Холопайнен са сред най-големите фенове на групата. Те споделиха, че са вярвали в успеха на „Найтуиш“ от самото начало.

„Много се гордея с Туомас и с всичко, което обича да прави. Като майка спокойно мога да го кажа. Той беше много добро дете. Четеше много, гледаше много филми – такива неща. Беше много малък, когато се научи да чете и да свири на пиано“, спомня си Кирсти-Нортиа Холопайнен.

Като истински фен, бащата на Туомас се старае да не пропуска концерт на сина си. И винаги чака да чуе любимата си песен – „Райски морави“. Когато слушате тази музика, вие също можете да видите природата около предишния ни дом в Китее, казва той.

„Аз съм напълно убедена, че Туомас вижда по същия начин всичко, което композира. Вижда го като на картина“, добавя майката.

Тази вечер освен песни от последния диск на групата, българските фенове ще чуят и най-популярните парчета от предишните им албуми. Вижте целия репортаж във видеото:

Вижте също

Колко „солено“ ще ни излезе празнуването на Коледа и Нова година – говори експертът проф. Румен Драганов

Колко струва Нова година? Всяка година по празниците тръгваме на път с надеждата за едно …

Един коментар

  1. ГЕОРГИ ДАКОВ

    ВЕЛИКИ СА!