понеделник , 25 юни 2018
Начало / Новини / „Чантигейт“ и дрескодът на властта

„Чантигейт“ и дрескодът на властта

Коства ли чантата на Лиляна Павлова вицепремиерския й пост в кабинета „Борисов“ 3 и доколко е важно как и с какво са облечени политиците – това беше темата на разговора с журналиста Борис Ангелов и ексдепутата и моден експерт Юлияна Дончева.

„Със сигурност този скандал се отрази на Лиляна Павлова, защото тя се готвеше да бъде не само министър, но и вицепремиер, което не стана след скандала. Проблемът обаче не е в марката на чантата, а в данните, които излизат за двата милиона българи, които живеят под границата на бедността“, коментира журналистът Борис Ангелов.
Според бившия депутат и моден експерт Юлияна Дончева скандалът с чантата малко се преекспонирал.

„В парламента винаги е имало дами, които са държали на този аксесоар и не вярвам това да е станало мотив тя да приеме или не дадено министерство. Това с аксесоарите на властта е изместване от доста по-важни теми, които в момента са актуални. Много по-сериозни теми минават покрай дребните и не знам защо ние се хващаме на такива кукички“, смята Дончева.

Борис Ангелов коментира, че сред по-важните теми например е тази, че зарази злоупотребите с усвояване на еврофондове има реална опасност парите да бъдат спрени и тази информация е излязла официално във „Файненшъл таймс“. „По време на кабинета „Борисов“ 2 държавната банка пък отпусна кредит от над 60 милиона лева на Пловдивския панаир, тоест на Георги Гергов, който е негов основен акционер“, допълни журналистът.

„Когато бях депутат, имаше една дама, която доста често сменяше скъпите си тоалети, но никой не говореше откъде тя има възможност за това. Същото беше и с Емилия Масларова“, коментира Юлияна Дончева.

„Този тип грешки са по-скоро на пиарите, които имат отговорност за визията на политиците. Много от големите марки дори махнаха своите лога от тоалетите си, точно заради високопоставени личности, които ги носят“, обясни модният експерт.

Вижте повече подробности от разговора в следващото видео!

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …