понеделник , 22 октомври 2018
Начало / Спорно за спорта / Буфон се пенсионира, но не съвсем. Къде ще заиграе легендата на Ювентус?

Буфон се пенсионира, но не съвсем. Къде ще заиграе легендата на Ювентус?

Капитанът на Ювентус Джан Луиджи Буфон напуска италианският шампион Ювентус, но не и футболът, обмисляйки оферти от други отбори.

„В събота ще играя и това е единственото сигурно нещо. До преди две седмици бях сигурен че напускам футбола, но пристигнаха оферти които промениха мнението ми. Сега ще изчакам тези три дни и ще взема своето решение“, каза легендарният вратар

Очакваше се, смятаният от много за най-добър вратар на всички времена Буфон, да обяви оттеглянето си от футбола на пресконференцията на Стадион Алианц днес. Но вместо това, 40 годишният вратар обяви че съботният мач срещу Хелас Верона ще бъде негов последен за Ювентус, разкривайки че е получил оферти от други отбори което е променило решението му за оттегляне от футбола.

На директен въпрос дали офертите идват от Англия, Буфот отсече: В момента няма смисъл да залагаме на това къде ще отида. Единственото което мога да кажа е, че винаги се целя във върховете.

След напускането на легендарният страж, капитанската лента ще бъде връчена на Джорджо Киелини. Буфон, който направи своя дебют с Парма през 1995 и е в Ювентус от 2001, категорично отрече преминаване в клуб от по-долните дивизии. Буфон се оттегли от националния отбор през Ноември след загубата на Италия в плейофите за Световното първенство от Швеция, но наскоро се завърна в тима за приятелски мачове.

„Ситуацията е трудна. Преди месеци получих много критики и смятам че не заслужавам такова отношение. Има много млади вратари, които трябва да трупат опит“, сподели още Буфон.

По всяка вероятност, легендарният вратар ще каже последно сбогом на италианският национален отбор след приятелската среща на тима с Холандия на 4ти Юни.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …