сряда , 26 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Брюксел след Брекзит – силни емоции и липса на ваканционно настроение
GODINOVA картинка

Брюксел след Брекзит – силни емоции и липса на ваканционно настроение

Всеки тълкува резултата от референдума за Брекзит във Великобритания по различен начин – едните виждат в него нуждата от повече Европа и европейска интеграция, другите – сигнал, че Европа е стигнала твърде далеч от националните държави.

Това коментира в еМисия България колегата ни Цветомира Годинова, която е взела поредица от интервюта с европейски лидери по темата.

Европа е на кръстопът и явно този път лидерите в Брюксел са си дали сметка, че не могат да продължават повече по този начин и че е дошъл моментът за вземане на решения – а и според мен са леко ядосани, каза тя.

Според журналиста, в активно протичащите заседания и срещи в европейските коридори през последните дни се демонстрира много повече емоция от обичайното, а настроенията изобщо не са за лятна отпуска.

Никой не знае какво ще се случи, ясно е единствено, че Шотландия няма да може да остане в ЕС, тъй като е част от Обединеното кралство, казва още Годинова, която е интервюирала и шотландския евродепутат Алън Смит, чиято реч в парламента бе силно аплодирана.

Видяхме акт на вандализъм в британската политика, казва Смит, според когото обаче това не е краят. Не забравяйте Шотландия, призовава отново той.

Целия разговор с него можете да видите в предаването „Прозорецът“ по Би Ай Ти идния понеделник.

Вижте също

BRKZ_FINANSI картинка

Финансов експерт: От какво се опасяват банките на Острова

Решението на британците да напуснат ЕС повдигна много въпроси, на които никой все още няма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *