неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Брюксел след Брекзит – силни емоции и липса на ваканционно настроение
GODINOVA картинка

Брюксел след Брекзит – силни емоции и липса на ваканционно настроение

Всеки тълкува резултата от референдума за Брекзит във Великобритания по различен начин – едните виждат в него нуждата от повече Европа и европейска интеграция, другите – сигнал, че Европа е стигнала твърде далеч от националните държави.

Това коментира в еМисия България колегата ни Цветомира Годинова, която е взела поредица от интервюта с европейски лидери по темата.

Европа е на кръстопът и явно този път лидерите в Брюксел са си дали сметка, че не могат да продължават повече по този начин и че е дошъл моментът за вземане на решения – а и според мен са леко ядосани, каза тя.

Според журналиста, в активно протичащите заседания и срещи в европейските коридори през последните дни се демонстрира много повече емоция от обичайното, а настроенията изобщо не са за лятна отпуска.

Никой не знае какво ще се случи, ясно е единствено, че Шотландия няма да може да остане в ЕС, тъй като е част от Обединеното кралство, казва още Годинова, която е интервюирала и шотландския евродепутат Алън Смит, чиято реч в парламента бе силно аплодирана.

Видяхме акт на вандализъм в британската политика, казва Смит, според когото обаче това не е краят. Не забравяйте Шотландия, призовава отново той.

Целия разговор с него можете да видите в предаването „Прозорецът“ по Би Ай Ти идния понеделник.

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …