неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Братя Мондешки вилнеят в Троян – има ли опит за масово разграбване на завод „Елпром“

Братя Мондешки вилнеят в Троян – има ли опит за масово разграбване на завод „Елпром“

Прословутите братя Мондешки отново са в основата на скандален казус с емблематичния завод „Елпром“ в Троян. От миналата година, те са собственици на земите и сградите на завода, а подробностите около случващото се там изясни предприемачът от Троян Борис Бояджиев.

Той е собственик на фирма „Балканска звезда“ за производство на електромотори и сериозно се съмнява, че братята са забъркани в заграбване на активи чрез съмнителни далавери.

Освен това, бизнесменът изрази хипотеза, че най-вероятните поръчители на палежа на автомобили на фирмата му са именно братя Мондешки и той е готов да предприеме съдебни действия срещу тях.

Адвокат на Бояджиев е Радан Кънев, доскорошен лидер на ДСБ и активен участник в политическите процеси у нас, който този път застава като юрист в битката на предприема от Троян.

„Това е много интересен, показателен случай, който може би е част от нещо много по-голямо. Империята на Николай Банев е най-големия участник в масовата приватизация и придобиване собственост върху едни от най-успешните предприятия, част от които беше и „Елпром“ – Троян. От няколко години обаче, тази империя фактически се разпадна и това беше драма за страшно много хора. Държавата наблюдаваше този процес пасивно, а сега започваме да наблюдаваме процес на едно вторично разграбване на активите“, обясни Радан Кънев.

„В изключително много случаи у нас държавата е мажоритарен кредитор. Мога да дам пример с най-скандалната продажба в българската индустрия „Булгартабак“. Стигнахме до там, че България, център на балканското тютюнопроизводство, сега продава марки на Румъния, защото условията на търга бяха невъзможни за нито един производител у нас“, обясни Радан Кънев.

Братята Мондешки са добре дошли в ефира на „Сашо Диков“, но въпреки опитите ни да ги поканим за отговор, те се крият от медийното внимание и не желаят изява пред камера.

Вижте повече подробности за казуса в следващото видео!

 

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. Дървосекачът

  Опппааа ! – очевидно напипахте Поредната Макро’жилка’ от Вонята на ‘наште’, г-н Диков ! Браво !!!
  …та да Започнем изказването на СамоНайДебелите Факти отн. Мондешкие браточки :
  а. Замесени в Подправяне на пенсионни документи !
  – казусът Ескалиран до ЕСПЧ …но там виа ‘нашта’ секция (която е Единствената която разглежда казуси отн.задунайската незнамквоси …и Е Бъкана с Доказани командировани от ‘наште’) – е де-факто замазан/Стопиран
  б. Елпром (или Елма) – Бе Първият Български Производител, който благодарение на съответна Задължителна серъификация започна да Има пазар по Цял Свят ! … НО ! – след ‘приватизацията’ от Доказания задунайШит Банев – ….(потъна кат пирон в ОткритоМоре)
  в. лицето Банев (и оная-му полвинка) – СА Най’изявените’-Директно задунайШитчета на ‘наште’ !
  – започнете от предците на ‘наш’ Никалашка (дет от Хасково се пръкнаха във Варна да ченгезлийстват ок.1950-55та) …добавете ТНТМ ‘компаниите’ и Русалка, …после ‘приватизациите’ по Цялото северно Черноморие ….та за капак – ей го в на що за Свинство Бе тяхната кандидат-президентска кампания, която Бе АчикАчик под егидата на ДнешенКремъл)
  ….колкото до Мондешки – омонимията с Марешки навява Ужасни вероятности…

 2. П,Петкова

  Може би има някаква истина,но тук има конфликт на интереси и….се обезмислят тези нападки.Този г-н Бояджиев много се е загрижил за държавата и за невзетите данъци и случайно произвежда мотори …Може би трябваше да спомене,че работниците на „Елпром” си получиха неизплатените заплати,макар и след 10 годишно чакане. Колкото до запалените коли не спомена дали са имали застраховка……Монетата има две.страни и истината е някъде там’………..

 3. Великов

  Г / н Диков и г/ н Радан Вие как се намерихте. Кой при Сорос. Пишман адвокат и пишман журналист.