четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Божо на протест срещу небостъргач в „Стрелбище“

Божо на протест срещу небостъргач в „Стрелбище“

Жителите на столичния квартал “Стрелбище” за пореден път се изправят пред възможността зелена площ в квартала да бъде заменена от небостъргач. Божидар Николов е на мястото, където в близко бъдеще може да започне строежа на 44-етажната сграда, с Блага Банова.

Тя е един от жителите, които протестират срещу проекта за небостъргач. „Събрахме 1000 електронни подписа и около 600 подписа на хартия. Успяхме да пуснем няколко жалби заедно с тези подписи и днес сме поканили няколко души като за момента имаме потвърждение от г-жа Фандъкова, Мая Манолова и очакваме да се отзоват на поканата ни главният архитект и кметът на община Триадица“, обясни Банова.

„Надяваме се на дискусия, в която да ни обяснят законово защо терен, който се води зелена площ според общия устройствен план, е предвидена за строеж. Ние настояваме да остане градинка и да не се постави нито една тухла тук и да можем да запазим нормалния си живот – избрали сме този квартал, защото е зелен, близо е до Витоша и Южен парк“, подчерта Банова.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …