четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Божо и КАТ правят проверки в центъра на София

Божо и КАТ правят проверки в центъра на София

Репортерът ни Божидар Николов бе в центъра на София, където КАТ правят проверки за неплатени глоби и шофьора, и пътниците в автомобилите. Той потърси коментар на един от шофьорите.

„За мен това е един административен тормоз. Държавата трябва да създаде по-ясна и бърза процедура, която да е по-удобна за граждани. Миналата година обсъждаха и мисля, че приеха, когато отидеш да си плащаш данъците, да не можеш да си ги платиш, без да платиш глобите. И законът трябва да се промени“, смята шофьорът.

Той призна, че доста често го спират пътни полицаи за проверка, обикновено за 2-3 минути, за да видят дали е адекватен.

„Катастрофите зависят най-вече от културата на водача и това дали се спазват правилата. Шофьорите, които най-често правят нарушения, са тези, които са най-често на пътя. Това е игра на котка и мишка, от която нищо не печели“, смята шофьорът.

Над 100 000 електронни фиша са издадени от началото на годината. Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …