неделя , 23 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Божидар Попов: Повечето бразилци са „за“ импийчмънт на президента
BRAZILIA картинка

Божидар Попов: Повечето бразилци са „за“ импийчмънт на президента

Президентът на Бразилия Дилма Русеф отново заяви, че няма да подаде оставка, ден преди да започне решаваща седмица за политическото ѝ бъдеще. Лидерката от левицата е обвинявана от опозицията, че е манипулирала федералния бюджет с цел да прикрие нарастващия дефицит, за да си осигури преизбиране през 2014 г.

Същевременно главният прокурор на Бразилия определи като незаконна процедурата по импийчмънт и я окачестви като опит за преврат.

Какви са последните развития по процедурата – коментира сънародникът ни Божидар Попов в пряко включване от Сао Пауло.

„Главният прокурор е задължен да защитава президентството. От правителството ще използват всички легални методи, за да се борят срещу процедурата по импийчмънт“, подчерта Попов.

Той припомни, че самият импийчмънт се базира на твърдение, че са използвани държавни пари със знанието на президента за финансирането на по-скъпи социални и инфраструктурни проекти.

„Последните статистики показват, че 2/3 от населението е „за“ импийчмънт, но повече от ясно е, че правителството ще направи всичко възможно, за да се защитава“, каза още Попов.

Той подчерта, че коалиционният партньор на Дилма Русеф в управлението е решил да напусне правителството, защото не желае да участва в прававителство, което няма поддръжка и не иска да бъде политически обвързан с него.

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …