петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Божидар Попов: Повечето бразилци са „за“ импийчмънт на президента

Божидар Попов: Повечето бразилци са „за“ импийчмънт на президента

Президентът на Бразилия Дилма Русеф отново заяви, че няма да подаде оставка, ден преди да започне решаваща седмица за политическото ѝ бъдеще. Лидерката от левицата е обвинявана от опозицията, че е манипулирала федералния бюджет с цел да прикрие нарастващия дефицит, за да си осигури преизбиране през 2014 г.

Същевременно главният прокурор на Бразилия определи като незаконна процедурата по импийчмънт и я окачестви като опит за преврат.

Какви са последните развития по процедурата – коментира сънародникът ни Божидар Попов в пряко включване от Сао Пауло.

„Главният прокурор е задължен да защитава президентството. От правителството ще използват всички легални методи, за да се борят срещу процедурата по импийчмънт“, подчерта Попов.

Той припомни, че самият импийчмънт се базира на твърдение, че са използвани държавни пари със знанието на президента за финансирането на по-скъпи социални и инфраструктурни проекти.

„Последните статистики показват, че 2/3 от населението е „за“ импийчмънт, но повече от ясно е, че правителството ще направи всичко възможно, за да се защитава“, каза още Попов.

Той подчерта, че коалиционният партньор на Дилма Русеф в управлението е решил да напусне правителството, защото не желае да участва в прававителство, което няма поддръжка и не иска да бъде политически обвързан с него.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …