понеделник , 18 юни 2018
Начало / Жива връзка / Божидар Чеков: Изборите във Франция засягат пряко България

Божидар Чеков: Изборите във Франция засягат пряко България

Изборите във Франция засягат пряко България и затова е интересно да се следи какво става там. Не зная дали всички българи си дават сметка какво ще стане, ако Марин льо Пен спечели. Най-лошото нещо за икономиката е неизвестността. Ако човек като Льо Пен спечели, ще има период на търсене на изваждане на Франция от системата на Европейския съюз. А Европа без Франция не е Европа.

Това заяви журналистът Божидар Чеков в предаването „Жива връзка“ по Би Ай Ти.

По думите му подобен период би бил мъчителен и ще се отрази на България, а това е най-лошото, което може да се случи

„Сред французите има два вида хора – тези, които нямат какво да губят, и тези, които има какво да губят. Затова считам, че и българското общество е част от тези хора, които имат какво да губят в това състояние“, допълни журналистът. Той описа профила на тези, които нямат какво да губят, като маса хора, изхвърлени от активния живот, която обаче расте.

„Влиянието на Льо Пен расте, но тя губи всички избори във Франция заради начина, по които действа избирателната система. Утре обаче не значи, че няма да се случи нещо противно. Досега кандидатите ѝ губят, тя има само двама сенатори и няколко депутата, но това не отговаря на влиянието ѝ в страната“, каза Чеков.

При французите сърцето е наляво, но портфейлът е надясно, поради това Марин льо Пен губи изборите, категоричен е журналистът.

Той посочи, че изходът от президентските избори ще се реши от хората, които не са решили за кого да гласуват, които засега са 40%.

„От снощния дебат във Франция стана ясно, че има трима, които са „за“ Европа – Амон, Фийон и Макрон. Мисля, че това трябва да бъдат и кандидатите на България за успех във Франция“, заяви Чеков.

Вижте целия разговор с журналиста Божидар Чеков във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …