понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Боян Станиславски: Полша не може да намери мястото си между НАТО и Русия

Боян Станиславски: Полша не може да намери мястото си между НАТО и Русия

Преди дни представители на НАТО и Русия се срещнахел. След срещата стана ясно, че Москва отново отправя предупреждение към Алианса да не засилва военното си присъствие в Черно море.

Как можем да тълкуваме посланието от срещата и какво можем да очакваме – коментира журналистът Боян Станиславски, който живее в Полша.

„Задълбочаването на пропастта между Русия и НАТО наблюдаваме вече от месеци. В Поша тази тема се разглежда ежедневн. Според мен полското общество може да се страхува от демонстрацията на сила на всички велики сили, а не само от Русия, защото проблемът на Полша и  нейната политическа класа е, че не може да си намери място в този конфликт“, подчерта Станиславки.

По думите му заради неспособността да определи собствения си интерес, Полша „се вторачва в американския интерес без чувство за интерес, който би подпирал тези деяния“.

Целия коментар на журналиста вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Солидна доза политическа наивност или умишлена антиатлантическа субективност. Какъв неутралитет настоява Станиславски да обяви Полша, след като Полша е страна -член на НАТО? Нека си го каже ясно, че иска Полша да напусне пакта. Не е грешно всяка държава да преосмисля интересите си и да преоценя решенията и позициите си, например да напусне пакта, но дрънкането за неутралитет, когато страната ти е член на НАТО е бъзгръбначно тъпа хипотеза.
    И още нещо, с което Станиславски ме ококори – нека сме наясно, че сегашният геополитически проблем не е свързан с капитализма, а е свързан с демокрацията. Заемането на позиция в случая е избор между демокрация и недемокрация. А ако си вярва. че е борба между капитализъм и антикапитализъм, значи е по-невеж, отколкото изглежда.