неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Боян Чуков: Надявам се българската външна политика да стане по-гъвкава и по-балансирана

Боян Чуков: Надявам се българската външна политика да стане по-гъвкава и по-балансирана

Какви са новите предизвикателства пред България и света след избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ и след полагането на клетва на новото правителкство на България? На тези въпроси отговаря в ефира на Би Ай Ти Боян Чуков.

„Правителството беше сглобено с доста усилия и считам че то ще вземе предвид новите условия. Г-н Каракачанов е един умерен политик, говори логично и последователно. Но все пак, трябва да ги видим и да правим сериозни оценки след около сто дни. Считам че една част от министрите ще могат да направят корекции в своето управление.“ – коментира Боян Чуков новото правителство на България.

„Надявам се че новият министър на външните работи ще се съобрази с новата обстановка и с това, че в САЩ вече е избран Доналд Тръмп, а не Хилъри Клинтън.

С идването на г-н Тръмп нещата се промениха, външната политика на Америка не е същата.

Надявам се в нашето външно министерсто да направят съответните корекции. т.е. българската политика ще стане по-гъвкава и по-балансирана“ – смята Чуков.

„Мисля, че диалогът на Доналд Тръмп, включително и с неговите противници е нормален, става все по-динамичен и се надявам тези конфликти, които бяха в началото, да бъдат изгладени“.

Идеологията на Тръмп коренно се различава от тази на Барак Обама и Хилъри Клинтън. 

Приказките че Тръмп е „човек на Путин“ са мит. Истината е че Доналд Тръмп е президент на САЩ и преследва американските национални интереси. Въпросът е че, пътят по който той тръгва е различен от този, по който вървяха Барак Обама и Хилъри Клинтън“, пояснява Чуков.

Какво още сподели Боян Чуков в ефира на Би Ай Ти, вижте в следното видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …