четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Босилеград триумфира в детския турнир за „Купа Списаревски“

Босилеград триумфира в детския турнир за „Купа Списаревски“

Детският отбор по футбол от сръбския град Босилеград триумфира на провелия се в неделя на стадион „Георги Аспарухов“ футболен турнир за „Купата капитан Димитър Списаревски“. Организатори на събитието бяха футболният клуб „Левски“, Националният клуб на привържениците и новосформираното „Синьо училище Лъвски скок“.

„Тази година турнирът е малко по-специален, защото е наречен на капитан Димитър Списаревски. Той е може би един от последните български национални герои. „Левски“ отбелязва 100-годишнина от рождението му. Турнирът има патриотичен характер, защото смятаме, че малките деца трябва да знаят историята си, за да имат бъдеще“, коментира Степан Хинлиян, председател на Националния клуб на привържениците на „сините“.

Досега са проведени над 20 подобни турнира, но винаги в други градове. За пръв път един такъв се реализира в София. В столицата ни имаше и гости от други страни, дошли специално за спортното събитие.

„Доволен съм много. Децата се справят добре. Доволни сме от поканата и от турнира“, каза Иван Босилев, треньор на малчуганите от Босилеград. Той потвърди, че децата, който ръководи, са отлични ученици, освен добри футболисти.

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …