неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Борисов за куршума: Аз съм си поел кръста

Борисов за куршума: Аз съм си поел кръста

„Съжалявам, че така се получи, макар че се молих на много от вас (журналистите – бел. ред) да не пишат. На никого не пожелавам да показва такива материали за себе си, в които се готви това и онова, да не го коментирам… Аз съм си поел кръста и още повече ще бъдем безкомпромисни към тези хора“.

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред Стажанта и репортери изпратеното до него писмо с куршум, в което той провидя заплаха за живота си заради предполагаемата си борба с корупцията.

Цялото интервю от кулоарите на парламента можете да гледате от 18.30 ч. в неделя в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Борисов беше попитан за коментар и по редица други горещи теми от последните седмици.

„Петър Москов не е излъгал. Знам какво е правил и нямам основания да считам, че не е било в полза на държавата. И съм убеден, че в най-скоро време мерките, които е предприел и съгласувал, ще доведат до намаляване и на цените на лекарствата“, отговори той на въпрос около казуса с ваксините от Турция.

По отношение на засегнати бизнес интереси на Валентин Златев и Делян Пеевски той коментира: „Това, че фирми, които вие свързвате с тях, бяха извадени от обществените поръчки или по-точно – прекратени, не мога да ги посоча с пръст тях.

Фактите са, че за милиард и седемстотин лева поръчки са спрени. За близо три милиарда контрабанда е спряна и парите са върнати в бюджета. Така че какво лошо сме направили?”

„Сега с бюрото, което създадохме, има онлайн камери и всеки камион и кантар се наблюдава. С тази превенция, всичко си идва в бюджета“, заяви той в отговор на въпрос за събраните от контрабандата пари.

По темата за бързата напоследък реакция на КЗК Борисов съобщи, че не им е намеквал нищо, а направо им е изпратил официално писмо да се произнесат като независим орган дали има съмнения за картел при цените на горивата.

„Вече няма мерки, които можем да предприемам срещу блокадата на българо-гръцката граница, това е безобразие. Всеки ден пращам писма в Брюксел, всеки ден говоря с тях и не знам какво да направя повече“, посочи още Борисов по темата с протестите на гръцките фермери.

Премиерът отрече да е чувал слуховете за евентуална оставка на военния министър Николай Ненчев. Какво още коментира Борисов – вижте в репортажа:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …