вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Борисов пред Стажанта: Ако намерят къща в Барселона – да я вземат

Борисов пред Стажанта: Ако намерят къща в Барселона – да я вземат

„Ако намерят къща в Барселона – да я вземат“.

Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на Стажанта по повод твърденията на бившия съдия Владимира Янева, че е купил къща за 1,5 млн. евро на своя метреса в Барселона.

Борисов бе попитан и за коментар по редица други горещи теми от последните седмици.

По отношение на засегнати бизнес интереси на Валентин Златев и Делян Пеевски той коментира: „Това, че фирми, които вие свързвате с тях, бяха извадени от обществените поръчки или по-точно – прекратени, не мога да ги посоча с пръст тях.

Фактите са, че за милиард и седемстотин лева поръчки са спрени. За близо три милиарда контрабанда е спряна и парите са върнати в бюджета. Така че какво лошо сме направили?”

„Сега с бюрото, което създадохме, има онлайн камери и всеки камион и кантар се наблюдава. С тази превенция, всичко си идва в бюджета“, заяви той в отговор на въпрос за събраните от контрабандата пари“, категоричен е премиерът.

По темата за бързата напоследък реакция на КЗК Борисов съобщи, че не им е намеквал нищо, а направо им е изпратил официално писмо да се произнесат като независим орган дали има съмнения за картел при цените на горивата.

Цялото интервю от кулоарите на парламента можете да гледате във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …