събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Борис Станимиров: България е в разлома между агресивните режими в Москва и Анкара

Борис Станимиров: България е в разлома между агресивните режими в Москва и Анкара

Трябва да сме наясно, че се намираме в разлома между заявените политически интереси на два агресивни режима – този в Москва и този в Анкара. В това трудно положение може да гарантира интересите си само в рамките на общата евроепейска политика и механизмите на НАТО. Това е и моето очакване от поведението на правителството. Притеснен съм обаче, че виждам различни заявки.

Това коментира депутатът от ДСБ и зам.-председател на Комисията по външни отношения в Народното събрание Борис Станимиров.

Той подчерта, че очаква много по-активна политика на правителството, защото страната ни се намира в „по-деликатно отношение, за разлика от останалите страни от ЕС“.

По думите му само общоевропейска политика може да гарантира сигурността на външните граници на съюза и националния ни интерес.

„България има сериозната задача да защити собствения си интерес, т.е.  да изиска от ЕС да защити нашия интерес спрямо Турция и спрямо Русия, защото и в двете посоки има, макар и различни по тип, напрежения, които са опасни за нас. А още повече, че има сближаване на позициите на двата режима, което би могло да се превърне в допълнителен риск за България“, подчерта Станиммиров.

Каква трябва да бъде българската позиция и какви са очакванията от визитата на премиера Бойко Борисов в Турция и последващата му среща с германския канцлер Ангела Меркел – вижте целия коментар на Борис Станимиров:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

 1. Дървосекачът

  Е прав г-н Станимиров ! , а и водещите/БиАй – Вспомогнаха за Изказване на Сериозни неща.
  … Би било добре да Сме Тотално Откровени, че :
  А. България – Днес Няма капацитет/ресурси/възможности да Приема бежанци (Хеле пък за Постоянно или ако Са в кавички.)
  Б. Имаме сериозен Вътрешен Проблем !, поради Фактите че :
  Б.1. Е Доказано че ‘нашто’ ‘управление’ дои еврофондове
  Б.2. Е Доказано че Има ‘чадъро’Осигуряване на трафикантите/керванджиите
  Б,3. Е Доказано че Земите-Ни – Са ЯсноЧий ТроянскиКон.
  …Quo Vadis ли ?! – СвръхПростичкото :
  – Селектиране на Хора Знаещи-и-Можещи които да Действат/Водят/Преговарят !, и в Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност да Осигурят Изправянето на България и Нас-Всички. (за което – БиАй има Необходимото да Вспомогне)
  , като Реалното провеждане на Глобална Среща (или Серии от) у Нас – ще Е Основополагащо.

 2. видеото не тръгва