понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Борис Гончаров за ролята на руските хакери в американските избори

Борис Гончаров за ролята на руските хакери в американските избори

Американското разузнаване обяви, че от страна на Русия е оказан хакерски натиск и е проведена сериозна кампания в интернет пространството чрез информационно заблуждаване и пропаганда по време на кандидат-президентската кампания и на изборите. Според службите, действията на Русия са били поръчани от най-високо ниво от президента Владимир Путин.

Доколко сериозни са хакерските атаки и каква е ролята на руските хакери в американските избори коментира Борис Гончаров, специалист по информационна сигурност.

„Хакерска атака има и тя е била насочена срещу Демократическата партия и нейни членове. От друга страна, имаме типично използване на социални мрежи и медии за изразаване на определен тип становища относно качествата на Хилари Клинтън, която е кандидат за президент по това време. Някои наричат тези механизми тролене, други – пропаганда. Това обаче не е изненада за никой, не е нещо ново. Напротив, руските телевизии редовно изразяват мнението на властите в Русия. Но това не е присъщо само за Русия, има го и в САЩ и навсякъде по света“, каза Гончаров в предаването „Жива връзка“.

Целия разговор със специалиста можете да видите във видето:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …