сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Борис Ангелов за представянето ни на „Евровизия“ и „институционализирането“ на Криско

Борис Ангелов за представянето ни на „Евровизия“ и „институционализирането“ на Криско

Журналистът Борис Ангелов гостува в студиото на еМисия България и коментира има ли политика в конкурса „Евровизия“, как и защо се стигна до „институционализирането“ на Криско и има ли шансове за българските филми на фестивала в Кан.

„Хубаво е, че имаме добри новини в България. За щастие, темата с „Евровизия“ е хубава за нас. Не може да се отрече, че както винаги в този конкурс има политика. По принцип Ню Йорк Таймс не се интересува от конкурса, но вчера на първа страница имаше статия, озаглавена „Португалска балада спечели първата за страната победа в „Евровизия“. В текста се посочва и второто място на Кристиан Костов“, посочи журналистът.

Той прочете и част от статията, която свързва Кристиан Костов с Русия и посочва, че отстраняването на Русия от конкурса. Според него, не трябва да се търсят в това поводи за разделение. „Показахме, че освен със скандали, България може да влиза в новините в Европа и с хубави новини“, смята Борис Ангелов.

„Институционализирането на Криско не показва много добър вкус. Тази администрация, която направи ремонта на двореца в София и старите 140-годишни дограми бяха сменени с пластмасови. Под цимента остана килията на Левски. Да не говорим за старите къщи, които се рушат с участието и бездействието на тази администрация. И това показва какви са културните ценности на тази администрация“, коментира Борис Ангелов.

„Когато имаме Кристо, да поздравяваме Криско, показва, че не сме наясно със себе си“, коментира журналистът и добави, че трябва да мислим и уважаваме собствените си ценности.

Той коментира и селектираните български филми за фестивала в Кан. Борис Ангелов каза, че България ще има шансове на фестивала. По думите му, от 20 филма, 5 са дебюти, а 2 са български. „Програмирането на филмите също е много добро“, посочи журналистът и изрази надежда за български успехи в културата, макар че тя е твърде подценявана в България.

Чуйте целия разговор с Борис Ангелов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …