събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Бойко Атанасов за “ наглостта“ Борислав Сарафов да бъде номиниран за ВСС

Бойко Атанасов за “ наглостта“ Борислав Сарафов да бъде номиниран за ВСС

Черната овца на следствието Бойко Атанасов коментира в „Просто Диков“ „наглостта“ зам.-главният прокурор Борислав Сарафов да бъде номиниран за член на ВСС, както и надеждата, че все пак има смели хора – като неговия колега следовател Страхил Каменички, който съди Сарафов.

Каменички е подал граждански иск за 26 хил. лв. срещу Сарафов, във връзка с поведението и отношението на последния спрямо екипа по разследването на инцидента на гара Хитрино, които той нарекъл „безделници и деквалифицирани, които мислят само за ишиас и лумбаго“.

Гостът и водещия си припомниха редица скандали около името на Сарафов. Според госта в България издигането на подобни, употребени хора е нормално.

Колегата си Каменички пък той определи като почтен специалист, на когото вроятно му е дошло до гуша от тези обиди, отправяни според Атанасов много повече пъти.

Ще го гонят по устав и ще го преследват по всякакъв начин, за да го съсипят, предположи следователят.

Спазването на закона не се прилага от ВСС, той издава големи обвързаности и зависимости, прокурорската колегия действа само под строй, а етичната комисия не функционира, обобщи Атанасов.

В студиото двамата коментираха и слуха, че и.д. шеф на ВСС ДИмитър Узунов е склонявал към лъжесвиделстване съдийка, като това е било записане на СРС. Диков излъчи и запис на „отговора“ му в предаване на Илияна Беновска.

В тази връзка следовател Атанасов отбеляза, че проверките, които прокуратурата непрекъснато образува, нямат никаква процесуална стойност, а нещата де факто се замазват от нея.

Вижте за какво още си говориха следовател Бойко Атанасов и Сашо Диков:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …