сряда , 21 март 2018
Начало / Новини / СВЯТ / Бой с яйчен пай в Англия

Бой с яйчен пай в Англия

В английския град Коксхет се проведе юбилейното 50-то издание на състезание по хвърляне на яйчен пай, което освен забавно, е и с благотворителна кауза.

Нестандартното събитие се провежда за първи път през 1967 г. 20 години по-късно организаторите взимат решение да закрият състезанието, защото трофеят, който се връчва на победителите е загубен. През 2007-ма, обаче, ежегодният фестивал на яйчения пай се завръща.

Тази година в състезанието взеха участие общо 34 отбора, а измежду тях имаше 12 британски, три отбора от Япония, два френски и един представител на Финландия. Според правилата на играта всеки отбор разполага с 5 хартиени чинии, пълни с яйчен крем, а всяко хвърляне трябва да се извършва само с лява ръка. Всеки удар, който попадне в лицето, носи 6 точки; всеки удар по рамото на противников играч се равнява на 3 точки, а всеки удар в останалата част от тялото носи 1 точка.

Състезанието е с благотворителна цел като всички събрани средства ще отидат за реконструцкия на кметството в града.

Вижте също

С над 75% одобрение Путин спечели изборите и ще управлява Русия до 2024 година. Какъв е международният отзвук след победата?

Владимир Путин спечели четвъртия си мандат като президент на Русия. След убедителната си победа с …