неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Богомил Николов с ценни съвети как да разпознаем опасните стоки

Богомил Николов с ценни съвети как да разпознаем опасните стоки

Богомил Николов от „Активни Потребители“ гостува в студиото на еМисия България и предупреди за опасни стоки на пазара. Той коментира и защо ЕП настоява за по-дълготрайни и по-лесни за ремонт стоки.

Около 60% от проверените антистрес продукти- спинери от инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор не отговарят на изискванията за безопасност. За неизрядните продукти са съставени 66 акта на обща стойност над 50 хил. лв., съобщиха от агенцията.

„Опасността може да бъде и поради липса на информация. Оказва се, че няма достатъчно информация, маркировка за съответствие. Доста неща липсват. Това не е директна опасност, а индиректна. Не може да степенуваме стоките, заради това рисковете са еднакви за всички стоки“, обясни Николов.

По думите му, в друга държава са били засечени такива джаджи с наличие на олово. Николов каза, че всички стоки и подлежащи на контрол устройства, трябва да бъдат проверявани по-често. Той обясни, че българските потребители не са толкова активни.

https://www.youtube.com/watch?v=VZ7gY-8ouFE

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …