неделя , 22 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Богомил Николов: МЗХ трябва да разкрие имената на марките, предлагащи продукти второ качество

Богомил Николов: МЗХ трябва да разкрие имената на марките, предлагащи продукти второ качество

Вчера от Министерството на земеделието и храните заявиха, че съществува двоен стандарт при съдържанието на храните в България и Западна Европа. Детските пюрета, млечните продукти и шоколадовите изделия не само са по-некачествени, но и са по-скъпи. За да коментират защо в България ядем продукти второ качество, в студиото на КОД 11-13 гостуват диетологът проф. Донка Байкова и Богомил Николов от „Активни потребители“.

„Лично за мен не беше изненада, това се говори доста отдавна. Винаги сме знаели, че има подобни неща. В случая 20% от пробите се оказат с отклонения“, заяви Донка Байкова

Богомил Николов от „Активни потребители“ коментира, че марките, предлагащи некачествени стоки, трябва да бъдат оповестени на обществеността.

„Силата на потребителя е в неговата информираност. Ако аз знам, че дадена компания упражнява някаква политика, която ме поставя на второ място, аз би трябвало да имам някаква реакция. Но когато не знаем, не бива да очакваме каквото и да било, освен гръмки заглавия във вестниците“, коментира Николов.

Целият разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    За Протокола :
    – въпросът е #Кой Внася у Нас стоки с Ниско и/или Несъответстващо качество !
    ….а да ви Изреждам Вси’наште’ ХУ Задунайское О-О-Дъ ( и Отново да подчертавам отн. ТроянскоКонието на Вси’наште’ ) – едва ли има необходимост, БиАй.