четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / Богомил Николов: МЗХ трябва да разкрие имената на марките, предлагащи продукти второ качество
hrana

Богомил Николов: МЗХ трябва да разкрие имената на марките, предлагащи продукти второ качество

Вчера от Министерството на земеделието и храните заявиха, че съществува двоен стандарт при съдържанието на храните в България и Западна Европа. Детските пюрета, млечните продукти и шоколадовите изделия не само са по-некачествени, но и са по-скъпи. За да коментират защо в България ядем продукти второ качество, в студиото на КОД 11-13 гостуват диетологът проф. Донка Байкова и Богомил Николов от „Активни потребители“.

„Лично за мен не беше изненада, това се говори доста отдавна. Винаги сме знаели, че има подобни неща. В случая 20% от пробите се оказат с отклонения“, заяви Донка Байкова

Богомил Николов от „Активни потребители“ коментира, че марките, предлагащи некачествени стоки, трябва да бъдат оповестени на обществеността.

„Силата на потребителя е в неговата информираност. Ако аз знам, че дадена компания упражнява някаква политика, която ме поставя на второ място, аз би трябвало да имам някаква реакция. Но когато не знаем, не бива да очакваме каквото и да било, освен гръмки заглавия във вестниците“, коментира Николов.

Целият разговор, вижте във видеото.

Вижте също

zelenogorski

Зеленогорски писа три и половина на кабинета и три с два минуса за работата на парламента

Бившият депутат от Реформаторския блок и заместник-председател на Движение „България за гражданите“ Найден Зеленогорски коментира …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    За Протокола :
    – въпросът е #Кой Внася у Нас стоки с Ниско и/или Несъответстващо качество !
    ….а да ви Изреждам Вси’наште’ ХУ Задунайское О-О-Дъ ( и Отново да подчертавам отн. ТроянскоКонието на Вси’наште’ ) – едва ли има необходимост, БиАй.