петък , 22 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Боби Михайлов: За нас ЦСКА е правоприемник на „Литекс“, но за УЕФА е нов клуб

Боби Михайлов: За нас ЦСКА е правоприемник на „Литекс“, но за УЕФА е нов клуб

Президентът на БФС коментира случилото се с ЦСКА и УЕФА.

„Това решение се взима в Нион. Аз знам това, което знаете и вие – че вчера 12 минути преди жребия ние получихме писмо, че ЦСКА не се допуска до жребия, оттам натам нямаме повече информация. Доколкото аз знам ЦСКА-София обжалва и има право да обжалва и това решение, така че аз знам почти колкото вас“, посочи Михайлов.

„Има бърза процедура, която би трябвало, ако те спечелят в рамките на 4-5 дни, да бъдат върнати в турнира, но става въпрос за съдилища, вие знаете по-добре от мен“, добави още той.

„БФС е издал лиценз и за българското първенство, и за Европа, като той ги издава на 29-ти, когато на 29-ти получава и писмото от УЕФА, че УЕФА спирам ЦСКА, така че той е издаден и има, както беше ЦСКА със звездичка в жребия, така и в лиценза пише, че се чака решение на КАС, защото е спрях от УЕФА с писмо от 29 май“, добави шефа на БФС.

„Първо, ЦСКА при нас не е нов клуб, той е правоприемник на „Литекс“, освен това миналата година при създаването на новата лига и поканването на всички отбори, които желаят да играят в първа и втора професионална лига, всички тези отбори получиха лиценз, за да могат да играят в първа или втора лига, така че те за нас не са нов отбор и както ви казвам по българското право, те са правоприемник на „Литекс“, а за УЕФА са нов отбор, защото там се появява за лицензиране отбор ЦСКА. Това е“, заяви още той.

„Нашите усилия бяха тази санкция да не бъде прилагана. Моите лични усилия бяха да не бъде прилагана или евентуално да бъде намалена. Но така или иначе санкцията продължава да подлежи на обжалване, което се надявам те да спечелят. Докато КАС не се произнесе , значи никой не знае, това е последната инстанция, дори и УЕФА чака КАС. Спомняте си какво беше тук с Левски с баража-маража, оказа се, че ние отново сме прави , защото се чака последната инстанция. Много се специалисти, мними юристи се изказаха, всички ги знаете кои са и по фейсбук, но БФС отново показа, че е прав и спазва правилата“, заяви Михайлов.

По думите му, по българското право е така. „По швейцарското – не знам, аз станах юрист напоследък, покрай всички тези работи. Аз пак казвам – аз съм президент на всички клубове, така че каквото мога помагам на всички по различен начин, колкото мога“, добави още той.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Реал Мадрид като Левски – пазарува от украински тим. Пянич и Барселона се разбраха за договор. На „Камп Ноу“ се гневят на „продуцента“ Пике

Испанският гранд Реал Мадрид е на път на привлече младата надежда на украинския Зоря Луганск …