четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Благотворителна изложба набира средства за опазване на крайречните гори

Благотворителна изложба набира средства за опазване на крайречните гори

Международният фонд за дивата природа организира 3-дневен форум на тема: Дни на дивата природа, за да даде гласност на проблемите и красотата на света около нас.

Колегата Божидар Николов е на специална изложба, посветена на крайречните гори в серия инициативи за Седмицата на гората. Той разговаря с Милена Иванова и Костадин Андонов, които разказаха повече за инициативата.

Милена Иванова обясни, че проектът е опит да се възстановят крайречни гори в териториите край Дунав. „Над 50 000 фиданки от местни видове сме засадили до момента. Крайречните гори са сред най-пострадалите от обезлесяване. Предпазват почвата от ерозия, което е много важни за земеделието. Важни са за биоразнообразието“, разказа Иванова.

Тя обясни, че сред темите е значението на крайречните гори. Александър Иванов е сред авторите фотографи.

Освен изложбата има и благотворителен базар, посочи Костадин Андонов По думите му, на него хората могат да видят всякакви керамични изделия, бижута и картички. „Има и детски кът. Всички събрани средства ще отидат за залесяване на гори, за грижи и поддръжка на тези гори“, добави Андонов.

Вижте повече в репортажа на Божидар Николов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …