петък , 20 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Благородна кауза обедини феновете на „Левски“ и ЦСКА в Чикаго

Благородна кауза обедини феновете на „Левски“ и ЦСКА в Чикаго

За пореден път българската спортна общност в Чикаго показа обединението си. През уикенда фенове на вечните врагове „Левски“ и ЦСКА изиграха приятелски мач с цел финансова и морална подкрепа към юношата на „сините“ Дарин Тодоров.

Членовете на фен-клуб „Чикаго редс“ и фен-клуб „Левски“ в Северна Америка изразиха подкрепата си към пострадалия в катастрофа преди шест години бивш роден национал до 17 години. След тежка мозъчно-черепна травма на 17 януари 2010 г. Дарко изпада в едногодишна будна кома и все още се възстановява. От три месеца Дарко е в Магдебург, Германия, където живее заедно с майка си и се лекува в местната специализирана клиника. Той вече може да говори по телефон, запомня някои неща, комуникира с компютър и с малко помощ прави по няколко крачки.

Благотворителният мач между „сини“ и „червени“ в Чикаго завърши с победа на армейските запалянковци, макар и с минималното 1:0. Единственото попадение вкара юношата на ЦСКА Асен Василев. Левскарите пък се отчетоха с много пропуски, а най-близо до гола бе Васил Чирпанлиев, който нацели напречната греда.

Освен Христо Стоичков и Иван Анчев, благородната кауза подкрепиха и синът на синята легенда Георги Аспарухов – Андрей и съпругата му и дъщеря на Павел Панов – Изабела.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …