понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Благородна инициатива подарява… време на деца в домове

Благородна инициатива подарява… време на деца в домове

Благородна инициатива подарява на нуждаещите се деца най-ценното – време.

„Времето е най-важното, което липсва на децата в домове, защото дрехи, храна и неща от първа необходимост получават така или иначе. Но това да има с кого да говорят и да споделят, който да им е приятел, в страни от обкръжението им в дома, липсва при тях и това личи по начина, по който реагират на срещата с нас“, разказа Елена Маринова от инициативата „Подари време“.

„Започнахме с подаряване на книги. Но видяхме, че носейки само книги, те стояха на рафчета и никой не ги поглежда. Когато обаче един доброволец хвана книга и дете и му каза: „ела да разгледаме книгата, да си поговорим и да станем приятели“, видяхме, че децата започват да променят към по-добро“, каза на совй ред Анелия Църнаклийска.

По думите и на двете има спешна нужда от доброволци за домове в Лом, Враца, Павликени, Стражица и Варна.

„Посещаваме домове с по-големи деца, защото те имат още по-голяма нужда от внимание. Доста от тях нямат стимул да учат, „изпускаме ги“, а след време трябва да си намерят рабоита без да имат нужните знания и умения“, допълни Църнаклийска.

„Има доста доброволци, които поддържат връзка с децата и през останалото време, като контактът не е само в един единствен ден в месеца“, посочи още Елена Маринова.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

4 коментара

  1. Todor kude e sega zashto ne govori ili pak ot GERB sa mu dali pari, a?

  2. Тук веднага трябва да се намеси главния редактор на сайта „Скандалните новини“, а именно Тодор Стефано той е правил скандални разследвания за тази „Подарете книга“. И двете лъжат Толкова нагло не ги е срам Стефанов знае как да ги оправи….

  3. ДА, има нужда от доброволци, но социалният отдел на Столична община не ни съдейства за достъп, дори напротив…

  4. Една от доброволките

    В София също има огромна нужда от доброволци…