сряда , 22 ноември 2017
Начало / Предавания / Просто Диков / Бизнесдамата Росица Кирова за смисъла и мотивите да си управленец

Бизнесдамата Росица Кирова за смисъла и мотивите да си управленец

Всеки един от нас, когато може да прави нещо и е добър в него, има задължение към обществото.

Така Росица Кирова – бизнесдама и кандидат за кмет на Видин на последните местни избори (на тях тя водеше на първия тур, но ги загуби на втория – бел.ред.), обясни в „Просто Диков“ мотивите си да иска да стане градоначалник в най-бедния край на България. Кирова е общински съветник вече дестина години.

Талантът трябва да се използва и умножава, и да носи допълнителни блага на останалите, цитира тя библейската притча за талантите.

Според Кирова България не е обречена държава – ние сами се обричаме, тъй като често можещите у нас предпочитат да се занимават само с личното си благоденствие.

Запитана защо е изгубила изборите, тя отговори, че може би защото „не пасва на матрицата“ или защото не е била съгласна с много от партийните възгледи и начина, по който се „назначават“ кметове.

Тя даде и конкретни примери за недалновидно управление досега с бившата летищна база във Видин.

Нужни ли са нови хора в политиката и какви, кои са компромисите, които се правят в името на постове, ще промени ли нещо мажоритарната избирателна система и за какво се борят всички – чуйте целия разговор с Росица Кирова:

Вижте също

Десислава Танева: Моят подпис спря изплащането на високите субсидии за тикви

В поредица от разговори в предаването „Просто Диков“ беше разобличено скандалното финансиране за отглеждане на …