сряда , 21 ноември 2018
Начало / Новини / Бизнесът очаква поскъпване на тока с до 30%. 14-годишно момче получи обвинение за убийство по мъчителен начин и още от късната емисия на 22 януари

Бизнесът очаква поскъпване на тока с до 30%. 14-годишно момче получи обвинение за убийство по мъчителен начин и още от късната емисия на 22 януари

Работодателските организации и бизнесът влязоха в задочен спор за цената на тока за потребителите. Според бизнеса от първи юли се очаква тя да поскъпне с между 15% и 30% заради високите цени на енергията, предлагана на свободния пазар, които са се увеличили спекулативно, а това създавало съмнения за картел при предлагането на електроенергията на свободния пазар.

Окръжната прокуратура във Варна привлече 14-годишeн младеж като обвиняем за убийството на 53-годишния бездомник Красимир Куртев, извършено по хулигански подбуди и по особено мъчителен начин.

Федералното правителство на САЩ не работи вече трети ден. Дейността на държавата е блокирана от петък вечерта, след като американският сенат не успя да събере достатъчно подкрепа за финансирането на бюджета.

Трима души загинаха и десетки други бяха ранени при експлозия на пазар в южен Тайланд. По информация на полицията, мъж с мотор, на който е имало експлозиви, го е паркирал на пазара и се е слял с тълпата преди да задейства бомбата.

Американската гилдия на актьорите раздаде наградите си. Звездата на вечерта отново беше филмът „Три билборда извън града”, а церемонията беше белязана от продължаващите скандали за секс тормоз в Холивуд.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …