петък , 20 юли 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Биячът на лекарката от „Шейново“ остава за постоянно в ареста

Биячът на лекарката от „Шейново“ остава за постоянно в ареста

Съдът остави за постоянно в ареста мъжа, който в събота удари акушерка от болница „Шейново“, защото не му дала плацентата на детето му.
Междувременно тази сутрин лекарите от здравното заведение излязоха на символичен протест в подкрепа на доктор Албена Гагова. Здравните работници поискаха да има ефективни присъди за тези, които им посягат.

Побоят и нападенията над лекари бяха криминализирани още през 2013 г., но до момента осъдени за такива престъпления няма. Докторите обаче настояват това да се промени – искат нападателят на акушерката от Шейново, както и всички като него, да бъдат строго наказани.

Заради нападението днес в болницата дойде и здравния министър Николай Петров, който се срещна с ръководството на здравното заведение.

Лекарите предупредиха, че днешният им символичен простест може да прерастне в ефективен, ако в най-кратки срокове не се гарантира с промени в закона, че нападателите на медици ще бъдат осъдени и вкарвани в затвора.

И лекари от Русе излязоха на протест в подкрепа на доктор Албена Гагова. Медици от всички лечебни заведения в града се обединиха около искането за ефективни наказания, които да ги защитят реално от все по-честите случаи на агресия.

Те застанаха зад идеята, че е крайно време правителството и парламентът да вземат мерки, които да сложат края на посегателствата срещу медицинския персонал. Протестиращите в Русе обявиха, че ако случаят с нападнатата лекарка бъде омаловажен, са готови отново да излязат на протест.

 

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …