събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Бившият зам.-кмет на „Младост“ Никола Вапцаров: Иванчева тропа по масата, за да налага власт и не разбира от документи

Бившият зам.-кмет на „Младост“ Никола Вапцаров: Иванчева тропа по масата, за да налага власт и не разбира от документи

Кметът на „Младост“ Даниела Иванчева обяви, че някои партии са си помислили, че могат да я укротят. Така тя реагира на заявката от „Нормална държава“ на Георги Кадиев вчера и някои представители на граждански организации, че вече не я подкрепят.

„Има един сериал за укротяване на опърничавата, вероятно той (Георги Кадиев – бел. ред.) и други партии са си помислили, че може да ни контролират, като се възползват от това, че са ни подкрепили“, коментира кметът в ефира на Би Ти Ви. Добави, че остава безпартийна и ако някой иска да контролира гражданската община, тя няма да го позволи.

Защо гражданите вече не подкрепят Иванчева – темата в студиото на еМисия България коментираха Никола Вапцаров – зам.-кмет на Младост, който подаде оставката си преди два дни и инженер Завен Астадуров от инициативния комитет за издигане на Иванчева за кмет.

„Нещата в общината не вървят и тук не можем да говорим за опит за укротяване, а за съвети, които кметът г-жа Иванчева отказва да приеме и се стига до тропане по масата с изрази като „аз съм кмет“ и „аз решавам“, категоричен е Вапцаров.

„Това в комбинация със значителни пропуски създава трудности във функционирането на общината. Има документи, в които просто г-жа Иванчева не може да разбере какво пише и това е системно. Ако предполагахме, че тя ще зажаднее толкова за власт още в началото, нямаше да я подкрепим“, допълни той.

На противоположната позиция обаче е инж. Астадуров. „За тези 6-7 месеца гражданите видяха, че в общината няма започнато строителство, при положение, че има разрешително за строеж – тоест Иванчева успява да запази зелените площи и детските площадки“, категоричен е поддръжникът на кмета.

„Тя е много смел човек. Истината е, че три месеца всеки ден аз бях до нея и събирах подписи. Тя наистина може да се бори и държи истината да излезе наяве“, каза в защита на Иванчева Астадуров.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …