петък , 23 март 2018
Начало / Новини / Бившият военен министър Ненчев: Борисов ми каза, че ще предизвика избори, ако подам оставка

Бившият военен министър Ненчев: Борисов ми каза, че ще предизвика избори, ако подам оставка

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев даде отговори на най-горещите въпроси, около скандалите, свързани с управлението му. Ненчев е подсъдим заради сделката за двигатели на изтребителите Миг – 29 с Полша, но самият той не пропуска да изкаже критика срещу главния прокурор Сотир Цацаров, както и държавния глава Румен Радев, който предстои да се яви като свидетел по делото.

„Моите проблеми започнаха от първия ден, в който станах министър, така че аз нямах нито един ден спокойствие. Заплашваха ме и с убийство – пратиха ми снимка с куршум в челото. Така че, не се чувствам като бушон и ще изведа битката си докрай“, категоричен е в интервюто си за Люба Кулезич Ненчев.

„След атаките в медиите срещу мен, говорих с премиера Борисов и той ми препоръча една книга, в която прочел, че интервенцията срещу врага трябва да бъде такава, че той сам да намрази себе си! Представяте ли за какво става дума? Самопожертвах се в името на една кауза“, заяви бившият министър.

„Ако си спомняте, имахме един анекс към коалиционното споразумение, който аз отказах да подпиша. Тогава проведох разговор с Борисов, който в прав текст ми каза, че ако подам оставка, той ще предизвика нови избори, а това беше далеч преди президентските“, заяви Ненчев.

„В първия момент, когато отидох в Брюксел ме попитаха веднага дали изобщо имаме намерение да изпълняваме ангажиментите си към НАТО и аз твърдо заявих това. Така че, аз изобщо не съжалявам, че бях част от това правителство. Моята битка беше не само срещу нашите олигарски“, допълни бившият министър.

„При договора с Полша, за първи път аз отклоних оферта на Русия и предпочетох европейска страна, затова сега съм клиент на прокуратурата. Направих всичко възможно да подпиша по-изгоден договор.

Относно обвинението срещу мен, мисля, че цялото го е писал Румен Радев, така ми изглежда. От времето на Тодор Живков не сме имали по-слаб президент, това е малко и парадокс“, убеден е Ненчев.

Вижте също

Разследват проф. Божидар Димитров за корупция в НИМ – подписвал договори с дъщеря си

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество e установила, че …

Един коментар

  1. Нели Филипова

    Вместо да е в управлението, спазилият политиките на НАТО бивш военен министър Ненчев е обвиняем, а Президентът Радев свидетел във връзка с остарелите, разбира се руските МиГ-ове. Доникъде няма да стигне България с тази Прокуратура!