понеделник , 25 юни 2018
Начало / Новини / Бившият директор на НДК Мирослав Боршош на разпит в следствието и още от Би Ай Ти новините на 19 юли

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош на разпит в следствието и още от Би Ай Ти новините на 19 юли

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош се яви днес на разпит при следователи от Спецзвеното „Антикорупция“. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение заради неправомерно разпореждане с бюджетни средства. Разследването е заради нецелесъобразно харчене на парите за ремонта на НДК.

Заради мъгла и намалена видимост, за няколко часа тази сутрин бяха въведени ограничения на скоростта на магистрала „Тракия“ в района на Ихтиман. Автомобилите, пътуващи в двете посоки, трябваше да се движат със скорост до 50 км/ч, алармираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Видимостта беше нормализирана малко след 8.30 ч.

Национален протест „Да спрем убийствата на пътя“ ще се проведе тази вечер. Очаква се на шествие да излязат хората в шест града на страната -София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Мездра.

След проливните дъждове, които наводниха Гърция и Турция, идва време и за слънце. Ситуацията на Балканите постепенно се нормализира, а лошото време отстъпва място на лятото.

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за съдебната власт. Според тях се въвежда отстраняване от длъжност на магистрати във всички случаи на обвинение за тежко умишлено престъпление от общ характер.

Президентите на САЩ и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин са имали втора лична среща, за която досега не беше съобщено. Двамата лидери са се видяли по време на вечеря на форума на Г-20 в Хамбург по-рано този месец.

От септември Великобритания ще има нова банкнота. Ликът на британската писателка Джейн Остин ще бъде изобразен върху 10-те паунда. Английската централна банка пуска в обръщение новата банкота по повод 200 години от смъртта й.

 

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …