понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Бившият апелативен прокурор Иван Петров: За болтове, гайки и…

Бившият апелативен прокурор Иван Петров: За болтове, гайки и…

Бившият апелативен прокурор и сегашен адвокат Иван Петров коментира прословутата история с разхлабените болтове на колата на председателя на ВКС Лозан Панов.

„Прокуратурата пак сътвори един фейлетон тип Бранислав Нушич. Мотивите за отказа да се образува досъдебно производство са, меко казано, смешни“, заяви Петров.

„Защо никой не допусна да дойдат независими експерти от заводите на Мерцедес и да си проверят колата“, обясни още адвокатът.

„С това нещо майтап не бива, защото се касае за най-висшия ръководен орган в правосъдната система – председателят на ВКС. Ако това беше станало с колата на Цацаров, половината от НСО щяха да бъдат уволнени, а другата половина на съд с обвинения, че не си изпълняват служебните задължения“, допълни Петров.

Той коментира и скандала по обществената поръчка за закупуването на нови изтребители за армията, както и огромния конфликт с милионите загуба на НДК и рокадите с уволнението и възстановяването на директора Мирослав Боршош.

Вижте целия разговор в следващото видео!

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …