сряда , 21 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Бивш вратар на Левски: Боян Йоргачевич е мишок. ЦСКА ще свали „Лудогорец“ от върха в България

Бивш вратар на Левски: Боян Йоргачевич е мишок. ЦСКА ще свали „Лудогорец“ от върха в България

Единственият отбор, който има някакъв шанс да свали от върха „Лудогорец“, е ЦСКА, смята футболистът Иван Чворович. Самият той си тръгна от „Левски“, за да се присъедини за година към „Ботев“-Пловдив като вратар.

Чворович каза, че бързо са се разбрали за договора и не е имал особени претенции, както и че не се притеснява от конкуренцията с другия вратар на канарчетата. Бившият национал се надява на класиране в първата шестица с новия си клуб.

Той не пожела да говори за конфликта си в „Левски“ с Боян Йоргачевич, когото нарече „мишок“, заради когото си е тръгнал от там.

С опит и в „Лудогорец“, и в „Левски“, футболистът заяви, че въпреки традициите в синия отбор и усещането, че е голям, към този момент „Лудогорец“ няма конкуренция и е сигурен шампион. Чворович потвърди, че докато е играл там, и плащанията, и организацията са били на високо ниво.

Що се отнася до „Левски“, той се съгласи, че след напускането на треньора Люпко Петрович – „са му са се събрали много неща“ – високото ниво на отбора по негово време е паднало. Пожела успех и на младия треньор Елин Топузаков.

Що се отнася до нивото на националния отбор, в който той е играл като вратар по времето на Любослав Пенев, той заяви, че именно това е бил най-добрият треньор, с когото е работил за всички 13 години в България. Той държеше отбора, имаше ред и дисциплина, категоричен е Чворович.
Чуйте цялото интервю с него:

Вижте също

Банкер е новият президент на Серия А. Контузеният Неймар се подвизава в нощни заведения. Роналдо: Аз съм най-добрият

Италианската Серия А има нов президент. Гаетано Мичике беше избран с пълно мнозинство от всички …