вторник , 18 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Бивш военен откри стрелба по двама англичани край Слънчев бряг

Бивш военен откри стрелба по двама англичани край Слънчев бряг

Инцидент стана тази сутрин на пътя между селата Търнково и Оризаре. Бивш военен стреля по английски граждани, живеещи в имоти близо до Бургас.

Българинът, който по непотвърдена информация, работи като охранител в Слънчев бряг, се прибирал от работа. На пътя между Слънчев бряг и Оризаре той видял двама колоездачи, движещи се по средата на пътното платно.

В разговор с кореспондента на Би Ай Ти Стиляна Георгиева, военният обясни, че им направил забележка, а те започнали да го бият. Българинът успял да се добере до автомобила си, от където извадил законно притежаван пистолет „Макаров“, с който стрелял във въздуха два пъти и веднъж в краката на един от туристите.

След инцидента българинът напуснал произшествието, отишъл в дома си в с. Оризаре, откъдето се обадил Районно управление – Несебър и съобщил за случилото се.  По-късно той е установен и задържан дома си, като междувременно получил сърдечни проблеми и е откаран в медицинско заведение от полицейски екип.

Колоездачът е откаран в бургаска болница, където предстои да му бъде извършена операция. Няма риск за живота му.

Би Ай Ти продължава да следи случая – очаквайте още подробности в централната ни емисия от 18:30 ч!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …