вторник , 24 октомври 2017
Начало / Предавания / Просто Диков / Битката за Елисейския дворец – Макрон и Льо Пен на балотаж

Битката за Елисейския дворец – Макрон и Льо Пен на балотаж

Еманюел Макрон води с 23,7% срещу 21,7% за Марин льо Пен в президентските избори във Франция . Двамата са следвани от Франсоа Фийон и Жан -Люк Меланшон, чиито резултат е равен – 19,5%. Това сочат първите резултати от изборите във Франция.

Докато текат пресконференциите на основните претенденти, се стигна до сблъсъци на площада на Бастилията.

В предаването „Просто Диков“ се включи журналистът Атанас Чобанов, който коментира предварителните изборни резултати. По думите му, социолозите са познали в своите проучвания, че изненадата на изборите ще бъде Макрон – политикът, който допреди 3 години бе напълно непознат, а сега е начело в надпреварата за Елисейския дворец.

Той каза, че няма да има промяна в геополитическата ориентация на Франция при подобен резултата на изборите. И прогнозира, че французите ще гласуват масово за Макрон и на втория тур на изборите.

Вижте също

Марио Пузо ряпа да яде: Кой и защо преследва крупните зърнопроизодители?

Малко след като бизнесмена Илиян Андронов изпраща сигнал, че по време на спецакция на прокуратура …

Един коментар

  1. За двойния стандарт на Диков ….“Я ни кажи как се e оженил за леля си!“, подхвърля журналистът Сашо Диков на млада репортерка в студиото, която следи президентските избори във Франция. А да припомня колко беше разгневен съшият Диков и как с Кулезич бяха „отвратени“ от Бойко Борисов , когато каза , че не спи с баби по повод селската пръчка Нинова.