неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / BiT Новините с Петя Кертикова на 7 Април
wallll

BiT Новините с Петя Кертикова на 7 Април

Президентът на Америка – Барак Обама пристигна в Чикаго, за да спечели подкрепа за номинирания от него Мерик Гарланд за нов върховен съдия. Защо избирането му е ключов момент за имиграционната политика в тази страна, както и какво каза в специално интервю за Би Ай Ти политологът Бил Шнайдер, разказва Ралица Василева.

Барак Обама благодари специално на републиканския сенатор от Илинойс – Марк Кърк , че подкрепя неговата номиниция за върховен съдия – Мерик Гарланд. Кърк е първият републикански сенатор, който се срещна с Гарланд след номинацията.

Какви документи са ви необходими за издаване на българско гражданство на деца родени в Америка? Павел Хаджиев обяснява важните стъпки.

Производителите на ракия в София и жълтите такситa в Бургас на протест срещу промените в закона. Какви искания отправиха те?

Защо в България е по-лесно да унищожиш, отколкото да дариш храна и как тук, в Америка можем да спестяваме от храна и да не изхвърляме?

Първото сирийско семейство пристигна в Америка по ускорената програма за бежанци. През какви препятствия премина фамилията по пътя към втората си родина?

Вижте също

2017-03-24_205640

BiT Новините с Ралица Василева на 24 Март – Късна емисия

Десетки служители на МВР и специални мерки за секциите в чужбина. Как властите ще осигурят …