събота , 17 март 2018
Начало / Новини / BiT Новините с Петя Кертикова на 7 Април

BiT Новините с Петя Кертикова на 7 Април

Президентът на Америка – Барак Обама пристигна в Чикаго, за да спечели подкрепа за номинирания от него Мерик Гарланд за нов върховен съдия. Защо избирането му е ключов момент за имиграционната политика в тази страна, както и какво каза в специално интервю за Би Ай Ти политологът Бил Шнайдер, разказва Ралица Василева.

Барак Обама благодари специално на републиканския сенатор от Илинойс – Марк Кърк , че подкрепя неговата номиниция за върховен съдия – Мерик Гарланд. Кърк е първият републикански сенатор, който се срещна с Гарланд след номинацията.

Какви документи са ви необходими за издаване на българско гражданство на деца родени в Америка? Павел Хаджиев обяснява важните стъпки.

Производителите на ракия в София и жълтите такситa в Бургас на протест срещу промените в закона. Какви искания отправиха те?

Защо в България е по-лесно да унищожиш, отколкото да дариш храна и как тук, в Америка можем да спестяваме от храна и да не изхвърляме?

Първото сирийско семейство пристигна в Америка по ускорената програма за бежанци. През какви препятствия премина фамилията по пътя към втората си родина?

Вижте също

Подготвят законодателни промени, които да криминализират всички форми на домашно насилие

По-строги наказания за домашните насилници подготвя правителството. Идеята е в наказателния кодекс да бъдат криминализирани …