сряда , 21 ноември 2018
Начало / Новини / „BIT LIVE: Акценти от деня“ на 23 януари: Горещи страсти и препирни между депутатите за вота на недоверие, Истанбулската конвенция раздели обществото. И още кой стои зад протеста срещу кабинета „Борисов“3?

„BIT LIVE: Акценти от деня“ на 23 януари: Горещи страсти и препирни между депутатите за вота на недоверие, Истанбулската конвенция раздели обществото. И още кой стои зад протеста срещу кабинета „Борисов“3?

Тази вечер в „BIT LIVE:Акценти от деня“ вижте

22.00 БСП в парламента аргументират вота на недоверие.
В отсъствието на премиера Бойко Борисов Народното събрание разгледа първият вот на недоверие срещу третото му правителство.
Вносител е БСП, а мотивът – корупция. Дебатите в пленарната зала продължиха над четири часа, като повече от половината от времето беше пропиляно в процедурни хватки от страна на социалистите, продиктувани от отсъствието на министър-председателя. От ГЕРБ контраатакуваха с аргумента, че в залата присъстват представители на всички министерства – министри или техните заместници.

22.20 Протест за оставка на ГЕРБ
Трети протест в района на Народното събрание днес – десетки граждани се обявиха в подкрепа на вота на недоверие на БСП към кабинета „Борисов“ 3. Вотът ще бъде обсъден този следобед в парламента. Те протестираха с искането за оставка на управляващите, обвинявайки ги в корупция.


22.30  Откъси от обществената дискусия за Истанбулската конвенция, българските духовници скандализирани от становището на правителството по казуса. И още: Протести против и в подкрепа на Истанбулската конвенция.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде старт на обществената дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Домакин на дебатът между политици, неправителствени организации и граждани е СУ „Св. Климент Охридски“. Тя посочи, че са отделени над 3 часа, за да се обсъдят положителните и отрицателните страни на документа.Министърът на правосъдието беше категорична, че в Истанбулската конвенция няма вратички за въвеждане на „трети пол“ или издаване на бежански статут на трансджендъри.

23.00 Най-интересното от дебата в парламента по вота на недоверие.   

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …