понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Бил Шнайдер: Какво да очакваме от Доналд Тръмп

Бил Шнайдер: Какво да очакваме от Доналд Тръмп

Анализаторът Бил Шнайдер, който е работил за CNN коментира пред Би Ай Ти какво можем да очакваме от новия американски президент Доналд Тръмп и как ще се развият отношенията с Русия.

„Много хора във Вашингтон и американското общество нямат доверие на Владимир Путин и не са съгласни с Тръмп. Трябва да имаме повече сътрудничество с Русия, особено за Ислямска държава. САЩ създават вакуум в света, а политиката не обича вакуума. Тогава Русия ще запълни вакуума“, коментира анализаторът.

По думите му това се прави в Сирия и сега в Турция. „Били сме в Ирак и Афганистан. Не искаме да правим същото в Сирия. Това, което иска той е да използваме въздушните удари – предпочитаното оръжие на САЩ, защото е относително по-безопасно за нас, но те водят до много жертви и той ще очаква други страни да поемат битката на бойното поле – мюсюлмански държави, кюрди, ирански шиити. Но ако очаква тези хора да бъдат съюзници на Америка, ще бъде доста изненадан – те няма да изпълняват неговите заповеди“, смята Бил Шнайдер.

Той коментира и отношението на Тръмп към НАТО като посочи, че по-мъдри гласове са се намесили след критиката му към НАТО и са казали на американския президент, че това е най-успешният военен съюз в историята.

„НАТО не позволи на СССР да нахлуе в Европа. Казва, че ще изпълни задълженията към НАТО, но както с други американски задължения казва, че ще ги изпълнява, но ще настоява, че нашите партньори ще плащат повече. Не забравяйте, че той е бизнесмен“, добави още анализаторът.

Чуйте целия разговор на Ралица Василева с анализатора Бил Шнайдер в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …