събота , 24 март 2018
Начало / Жива връзка / Би Ай Ти засади свое дърво

Би Ай Ти засади свое дърво

Над 50 000 дървета ще бъдат засадени само през тази пролет в рамките на Националната залесителна кампания „Пролет“ 2017 по инициатива на организацията „Когато станем 100 000 ще посадим гора“. Кампанията се провежда през този и следващия месец, като някои от градовете в страната вече имат свои дървета, в други това предстои да се случи.

Би Ай Ти също се включи в инициативата, като водещата на обедната новинарска емисия Ирена Казакова посади дърво от името на медията ни. То е круша, сорт Вилямова масловка и ще расте близо до офиса на телевизията, а само след няколко години ще радва всички с плодовете си.

„В рамките на последните няколко седмици започнахме с Пазарджик и Пловдив, след това Велико Търново и Габрово, преди това бяхме в Кюстендил и Варна. Тази събота и неделя всички са добре дошли в село Златуша, близо до София. Успоредно с това е планирано още едно събитие, което ще се проведе между Разград и Търговище – в град Лозница, където ще бъдат засадени близо 1000 дървета“, разказа организаторът Никола Рахнев.

Всички желаещи да се включат могат да намерят повече информация в сайта на кампанията gorata.bg, както и във „Фейсбук“ страницата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“.

Рахнев сподели още, че всяка инициатива се открива с химна, после задължително има и хоро, включват се различни изпълнители на доброволчески принцип. „Тази седмица ще имаме тъпани и гайди, подготвяме и един пиано концерт, който ще бъде много интересен – той ще бъде в София на 8 април (събота). Подкрепят ни и известни личности, например носителката на титлата „Мис България – Вселена“ също ще дойде през уикенда, допълни организаторът.

Над 30 000 дървета са подарени в над 300 училища само тази пролет и това е най-смисленото, което сме правили, защото децата са 100% от нашето бъдеще. Най-лесно е да направим промяна в отношението към света именно при децата – те са най-хубавата ни целева група“, каза още Рахнев.

„За всички желаещи да се включат в инициативата са осигурени посадъчен материал и инструменти – достатъчно е само да сте с подходящо облекло, както и да си вземете вода и храна. За присъстващите ще има и изненада – малки подаръци за всички, които са ентусиазирани да посадят дръвче“, обеща организаторът.

„Следващата ни голяма цел е един милион дървета, досега сме посадили 220 000, така че тя ни изглежда съвсем реалистична. По-следващата ни цел е седем милиона дървета – по едно за всеки българин“, сподели Рахнев.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Браво !
    …а Същото Да стане И в Чикаго ? … И Женева ? … И Париж ? …и т.н. И т.н. ?
    (Успешно Мрежиране, БиАй !)