сряда , 18 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините в изборния ден – емисия в 19:30 ч.

Би Ай Ти новините в изборния ден – емисия в 19:30 ч.

Изборният ден в страната премина с редица сигнали за нарушения. Право на глас имат над шест милиона и 810 хиляди души. Към 17 часа избирателната активност е малко над 42 процента.

До ранния следобед в Столипиново беше отчетена най-ниската избирателна активност от всички други райони на града. Около секциите в квартала се забелязваха лица, които наблюдаваха кой излиза и влиза в учебните заведения. Никой от гласуващите обаче не признава да са му предлагали пари за вота.

Златимир Йочев разказа, че спокойно протича гласуването в Кърджали. Той проследи тръгването на автобусите с хора с българско и турско гражданство, които след вота се връщат в Турция.

102-годишен мъж гласува днес в смолянското село Буката. Столетникът от години не пропуска избори. Кореспондентът ни Константин Славов ни среща с него.

Гласуването в Обединеното кралство тече без проблеми и големи опашки. Във Великобритания има разкрити 58 секции за гласуване, а към 17 часа българско време близо 11 хиляди души бяха пуснали бюлетина.

Вижте всички по-важни новини към 19:30 ч. в следващото видео:

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …