събота , 23 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините с Петя Кертикова

Би Ай Ти новините с Петя Кертикова

Жителите на Трън заявиха: категорично „не“ на добива на злато. Близо 93% от гласувалите на местния референдум се обявиха против инвестиционното предложение за експлоатация на находищата в общината. Решението от местното допитване е валидно, тъй като в него са участвали повече от 40-ет на сто от имащите право на глас. Повече от половината от тях са отговорили с „да“. Избирателната активност на референдума е била близо 60%. Πoддpъжницитe на златната мина смятат, че тя ще развие икономически региона. Πpoтивницитe пък са на мнение, че тя ще окаже пагубно влияние върху природата и здравето на хората.

На път към исторически успех – центристката партия на френския президент Еманюел Макрон и нейните съюзници водят убедително на първия тур на парламентарните избори във Франция.

„Осло“ спечели награда „Тони“ за най-добра театрална пиеса на сезона. Постановката на драматурга Джей Ти Роджърс разказва за срещите през 1993 г. между израелци и палестинци, които доведоха до историческите споразумения от Осло. Пиесата е номинирана за общо седем награди „Тони“. Майкъл Аронов, който играе ролята на израелски дипломат, спечели награда „Тони“ за най-добър актьор. Наградата за най-добър мюзикъл спечели „Скъпи Еван Хенсън“. Наградите „Тони“ са учредени през 1947 г. и се присъждат за най-добрите продукции на Бродуей. Носителите на отличията се определят с гласуване от жури, в което влизат представители на театрални гилдии, режисьори и театрални критици.

Вижте подробности по тези и останалите новини в емисията в следващото видео!

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …