неделя , 22 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините с Петя Кертикова на 19 юни – късна емисия

Би Ай Ти новините с Петя Кертикова на 19 юни – късна емисия

Кола с боеприпаси и оръжие се блъсна в полицейски автомобил на централния парижки булевард „Шанс-Елизе“ преди броени часове. Няма пострадали полицаи и цивилни. Извършителят на атаката е починал.

В колата му били открити газови бутилки, пистолети и автомат „Калашников“. Френският външен министрър Жерар Колом каза, че това е опит за атака над силите за сигурност. Властите веднага отцепиха района.

Нов скандал с кирилицата. Премиерът Бойко Борисов отказа да се срещне с руския гросмайтор Анатолий Карпов заради противоречиво изказване.

Сутринта шахматистът обяви, че кирилицата е дошла в Русия от Византия. По-късно той каза, че е бил неправилно разбран. Повече информация по спорната тема – в репортажа на Иляна Шишкова.

Българин е избягал от затвор в Индонезия вчера, съобщиха световните медии. 42-годишният Димитър Илиев, който трябваше да лежи седем години за пране на пари и други престъпления, се е измъкнал през дупка в стената на „Керо-бокан“ – затвор на остров Бали. Заедно с него са избягали и австралиец, индиец и малайзиец, осъдени за нарушаване на миграциони закони и за наркопрестъпления.

Бедечка ще остане парк. Въпреки неуспеха на местния референдум, кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че ще се съобрази с желанието на гласувалите. Едва 15 на сто от старозагорци излязоха да гласуват, но от тях над 85 на сто искат паркът да се запази.

Изстрелването в Kосмоса на първия български гео-стационарен сателит се отлага за този петък, 23 юни. Причината – смяна на клапан на ракетата „Фалкон девет“.

Уникални, рисувани 3D платна са най-новата атракция, която ще радва жителите и гостите на Велико Търново до края на лятото. Повече за нестандартните платна – от кореспондента ни Мирела Дончева.

Вижте тези и други новини в късната емисия на Би Ай Ти:

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …