сряда , 16 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 9 март – обедна емисия
OBEDNI_NOVINI_DEVETI_MART картинка

Би Ай Ти Новините на 9 март – обедна емисия

Европейските лидери ще решават днес и утре в Брюксел дали да връчат втори мандат начело на Европейския съвет на Доналд Туск. Британският премиер Тереза Мей няма да присъства в петък, когато е планирано да се обсъжда бъдещето на Европейския съюз. България ще бъде представена от президента Румен Радев.

Мартин Шулц е превишил правомощията си по време на мандата си като председател на Европейския парламент, като поискал да повиши доходите на сътрудници си. Това става ясно от писмо на секретариата на Европейския парламент, цитирано от ДПА.

Пенсионери излизат на протест пред Президентството днес. Той е под надслов „Да спрем геноцида над българските пенсионери”.

Софийска градска прокуратура отказа да разследва министъра на вътрешните работи Пламен Узунов за натиск над бившия главен секретар на МВР Георги Костов. Проверката беше образувана по сигнал на Костов, че министърът му е оказвал натиск, за да напусне поста си.

Една от популярните забележнителности в Европа – Синият прозорец – рухна в морето от бурния прибой. Това съобщи премиерът на Малта Джоузеф Мускат.

Вижте по-важните новини днес в следващото видео:

Вижте също

peschehodci

Плашеща статистика – все повече смъртни случаи на пешеходци по улиците на Чикаго

Плашеща статистика в града с най-много българи извън родината ни. Увеличават се смъртните случаи на …